Kaktusser kan lide det varmt

Tipp 07

Nogle altan- og terrasseplaceringer er næsten udsat for intensiv sol hele dagen. Sådanne placeringer betyder, at ”traditionelle“ altanplanter ofte ender med at hænge med hovedet og selv middelhavsplanter som nerie kan kun klare den med regelmæssig vanding, hvilket resulterer i et stort vandforbrug.
Såkaldte ”sukkulenter“ er derimod ukomplicerede og lette at pleje. Passende til den latinske betegnelse for ”sucus“ = ”saft“ drejer det sig om planter med saftholdigt væv. Planterne lagrer store mængder vand i bladene, stammen eller i rødderne, hvorfor de er tolerante overfor ekstrem varme og tørke.
Kaktusserne (cactaceae), som oprindeligt stammer fra Amerika, er sikkert de mest kendte sukkulenter. Rodskuddet er oftest udvidet kødfuldt, hvorimod bladene kun består af torne. Talrige planter, der i daglig tale kaldes kaktusser, høre botanisk set til de såkaldte euforbier eller vortemælksplanter (euphorbiaceae). Disse omfatter ca. 2.000 arter, hvoraf mange stammer fra Afrika. Vortemælksplanternes blade er ofte kødfyldte, da de bruges til at lagre vand. Også agave, der hører til aspargesfamilien, lagrer vand i deres tykke, rosetteformede blade. Sukkulenter er dermed repræsenteret i talrige plantefamilier.

Pleje

Kaktusser og andre sukkulenter skal bruge et godt vandgennemtrængeligt substrat, da de rådner hvis de står i opstuvet vand.
Vores tip: For at beskytte rodskuddet mod fugtighed, anbefaler vi småsten til afdækning af bunden.
Selvom kaktusser og vortemælksplanter kan lagre store mængder vand, skal de vandes regelmæssigt i vækstperioden fra maj til september: Der bør vandes, så snart jorden tørrer ud. Dette kan være tilfældet dagligt eller en gang i ugen, alt efter placering og vejr. I denne periode, bør vandet tilsættes Substral® Kaktusnæring hver 14. dag. Næringsindholdet i denne specialgødning svarer til næringsstofferne, der findes i de naturlige omgivelser for kaktusser og sukkulenter. Derudover sikrer den unikke Vita+Plus næringskombination hurtigere optagelse af næringsstofferne. Med optimal pleje, udvikler planterne et fast væv og blomstringen fremmes.

Tilbage til oversigten